duminică, 3 aprilie 2011

Oferta pentru care m-am decis si v-o recomand

Sfaturile specialistilor


Iata cateva din sfaturile specialistilor


Consultanta de imagine pentru firma ta - introducere

Evolutia marketingu-lui in Romania a crescut odata cu intrarea pe piata dupa revolutia din '89 a firmelor mari internationale ce au venit cu plnurile de piata adaptate la tara noastra cu publicitatea si modul de a face business in occident.Reactia firmelor romanesti a intarziat si majoritatea au crescut odata cu piata si s-au adaptat nevoilor usor usor,asta si unei lipse de forta de munca in aceasta industrie marketing si publicitate.Majoritatea oamenilor de marketing din romaia anilor '90-98 au fost si sunt din diferite domenii ex: ingineri, actori, jurnalisti ,... invatand totul din mers..piata dupa 2005 dupa parerea mea a cunoscut o involutie pote si datorita faptului ca firmele mari si-au scos "arsenalul greu" iar cele mici au ramas in faza de adaptare fara o strategie bine stabilita. -intrebarea ramane deschisa - Cum convingem clientul ?

Marketing si Publicitate

Nevoia de promovare in Romania prin urmarirea unei nise pentru firmele romanesti in plina criza financiara,repozitionarea pe piata in aceste momente este foarte importanta.
Primul pas - Analiza concurentei
Waw !!! acesta e primul ! nu lipirea de afise in fata buticului ?! Acesta este primul si cel mai important,poate ne gandim ca noi am inventat roata si nu exista concurenta...va spun sigur ca absolut totul exista cineva s-a gandit la ideea ta inainte sa te gandesti tu,am inventat concepte noi ,jocuri metode de promovare (sau asa credeam eu in '94 ) si mai tarziu m-am lovit de marea dezamagire,totul era bine enuntat in carti de specialitate in care eu timid citeam si vedeam ca e mult mai veche decat anul nasterii mele.Ne intoarcem la concurenta fara sa mai facem paranteze si sa ne abatem de la subiect si asa cum spunea un om de afaceri despre afacerea care i'a adus primul milion de dolari "Am intrat prin magazine si am vazut ca peste tot se vindeau ceasuri , pe strada prin piete prin toate locurile se gaseau cesuri si asa am inceput sa inport ceasuri si sa le vand " , simpatica poveste dar foarte reala...Nevoia de consultanta de marketing si publicitate este in crestere mai ales ca acesta criza prelugita continua.

Analiza concurentei trebuie facuta in detaliu si foarte minutios,noteaza tot intr-o agenda si cauta punctele slabe si mai ales o nisa libera pe domeniul tau in bresa concurentei..Acum ceva vreme am vb. cu un batranel care amesteca ingredientele pentru bere" omu cu reteta" el mi-a povestit ca fiecare tara are gustul ei si de aceea e foarte important sa gasesti gustul berii potrivit pentru tara in care vrei sa o vinzi...de aceea berea din germania nu are acelas gust cu cea din romania ....Cum analizez concurenta ? -nevoia de consultanta

1.Alege o firma specializata sa faca lucrul acesta..costa foarte mult insa te asigur ca merita fiecare ban
2.Apuca-te singur cu agenda si timp de o saptamana scrie fiecare firme care sunt pe aceeasi linie cu afacerea sau produseul tau


Incearca sa vezi dincolo......sa vezi prin ochii consumatorului sa-i simti nevoia pentru ca nu uita ca este o Arta - arta de a invinge concurenta. Supravietuirea ,lupta,cuvinte dure dar fac parte din ceea ce ti-ai propus sa infrunti...
Totul depinde de ce idee de afacere ai ,vrei sa te adresezi doar pe internet.....cineva spunea ca nu trebuie sa te gandesti prea mult la o idee de afaceri geniala pentu ca tot ce ne inconjoara reprezinta afacerea cuiva, de la paharul din care bei apa pana la fotoliu in care stai cineva manaca o prajitura mai bine ca tine, cauta un consultat bun cere-i sfatul,nu negocia ci cauta sa obtii ceea ce vrei si foarte important da-i libertate pentru ca nimic nu se face fara liberatatea de a umbla la fraiele afacerii tale.

Importanta unei firme de consultanta

Am citit recent in cartea "Creativitatea in publicitate de Pat Fallon" despre importanta pe care o poate avea o firma de consultanta in realizarea marketingului unei firme. Dupa cum stiti, detin o firma de publicitate si promovare si as dori sa incerc un parteneriat cu o firma de consultanta pentru a vedea in ce masura, actiunea lor, poate influenta progresul campaniilor mele. Voi cauta cei mai buni specialisti in domeniu si va voi publica cele mai bune oferte gasite.